Selectie

Bij selectieonderzoek werkt de kandidaat een testprogramma af dat is afgestemd op de functievereisten en aandachtspunten die wij van de opdrachtgever krijgen. Dit programma bestaat uit capaciteitentests, persoonlijkheidsvragenlijsten en een gesprek met de rapporterend psycholoog.

Selectieonderzoek met assessmentoefeningen
Naast capaciteitentests en persoonlijkheidsvragenlijsten kunnen er ook zogenaamde assessmentoefeningen in het programma worden opgenomen. Assessmentoefeningen zijn praktijksimulaties, zoals een rollenspel, een postbakoefening, het analyseren van een businesscase of het geven van een presentatie. Als een selectieonderzoek ook uit praktijksimulaties bestaat, spreken wij van ‘Assessment’.

Een selectieonderzoek duurt doorgaans een hele werkdag. Aan het eind van het programma is er een nabespreking, waarin de uitkomsten en het advies met de kandidaat worden doorgenomen. Op grond van de uitkomsten wordt een schriftelijke rapportage uitgebracht, waarvan de kandidaat een afschrift krijgt. De schriftelijke rapportage is in de regel binnen drie werkdagen beschikbaar. De rapportage kan schriftelijk en/of digitaal worden aangeleverd.

Meer weten? Neem contact op met Sjoerd Dingemanse (0118-623588 of sad@zbtp.com)