Loopbaanonderzoek

Een loopbaanonderzoek is een uitgebreide inventarisatie van iemands interesses, intellectuele capaciteiten, persoonlijkheidskarakteristieken en werkstijlen. Daarbij worden de sterke en zwakke punten in kaart gebracht. Het programma bestaat doorgaans uit capaciteitentests, persoonlijkheidsvragenlijsten en een gesprek met de rapporterend psycholoog. Als er ook assessmentoefeningen zoals een rollenspel of het geven van een presentatie in het programma worden opgenomen, spreken wij van ‘loopbaanassessment’.
Bij een loopbaanonderzoek kan de aanleiding sterk variëren. Voorbeelden van loopbaanvragen zijn:

  • Wij hebben een teamleider die geen plezier meer beleeft aan het leidinggeven, maar ook geen idee kwaliteiten en haar doorgroeimogelijkheden.
  • Is mijn zoon in staat om binnen drie jaar mijn bedrijf over te nemen? En wat moet hij nog leren of bijspijkeren om dit mogelijk te maken?
  • Het hoofd van onze kwaliteitsdienst heeft steeds vaker conflicten met de productie. Het is een aardige kerel met heel veel kennis en we willen hem niet kwijt. Maar er moet wel iets gebeuren, want nu loopt de boel vast.

Een loopbaanonderzoek duurt een hele werkdag. De nabespreking vindt doorgaans een week later plaats. Op grond van de uitkomsten wordt een schriftelijke rapportage uitgebracht, waarvan de kandidaat een afschrift krijgt. De rapportage kan schriftelijk en/of digitaal worden aangeleverd.

Meer weten? Neem contact op met Sjoerd Dingemanse (0118-623588 of sad@zbtp.com)