Over ons

Sjoerd Dingemanse | LinkedIn

Sjoerd Dingemanse (1965, Arbeid & Organisatiepsychologie, VU Amsterdam) heeft ruim drie decennia ervaring in het gebruik van psychologisch testmateriaal. Als opleider, als ontwikkelaar en vooral als adviseur: mensen en organisaties helpen bij het nemen van juiste beslissingen over loopbanen en personeelsvraagstukken.

Sjoerd is betrokken geweest bij het tot stand brengen van de internationale normering (ISO) voor Psychologisch assessment en hij is expert op het vlak van beroepskeuze en interesseonderzoek. Hij is als parttime docent verbonden aan de Erasmus Universiteit (vanaf 2012) en Universiteit Gent (vanaf 2004).

Sjoerd is auteur van meer dan 30 tests en vragenlijsten, een boek over testgebruik en een reeks van artikelen over interesses, studiekeuze en loopbaanvraagstukken.

In de zomer van 1999 is hij teruggekeerd naar Zeeland en gaan werken bij het Zeeuws Bureau voor Toegepaste Psychologie. Sindsdien heeft hij zich nog geen dag verveeld.

Marit Op de Beek | LinkedIn

Marit Op de Beek (1979) is arbeid- & organisatie psycholoog (Erasmus Universiteit) en coach. Haar drijfveer voor het vak is dat iedereen gebaat is bij gelukkige collega’s. Dat betekent om te beginnen de juiste persoon selecteren voor een functie; iemand die past bij de organisatie en het team, het werk aan kan en daar uitdaging en voldoening in vindt. Daarnaast betekent het ook potentieel zien in mensen en hen ondersteunen bij zelfreflectie, zelfmanagement en persoonlijke & professionele groei. 

Nadat zij 10 jaar externe consultant (assessmentpsycholoog, trainer, talent management adviseur en testontwikkelaar) is geweest, heeft Marit 5 jaar (2018-2023) intern bij organisaties gewerkt. Eerst als talent manager bij Eastman en daarna als adviseur talent- en leiderschapsontwikkeling bij de ANWB. Je kunt bij Marit terecht voor (ontwikkel)assessments, (team)coaching, loopbaanvraagstukken, talent management advies en ontwerp, ontwikkeling & uitvoering van trainingen. Ze heeft een groot deel van haar loopbaan internationaal gewerkt en kan in zowel het Nederlands als Engels trainen, coachen, assessments uitvoeren en rapporteren. Sinds 1 april 2022 woont Marit in Middelburg en sinds 1 april 2023 is ze mede-eigenaar van het zbtp.

Marit Op de Beek Psycholoog Coach
Marit Op de Beek | Psycholoog | Coach

Zeeuws Bureau voor Toegepaste Psychologie (zbtp)

Het zbtp is in 1983 opgericht door Rein Hogerheijde. Arbeidspsycholoog, testauteur en kruidenierszoon Rein ging voor zichzelf beginnen. Mensen helpen. Maar welke mensen precies, met welke vraagstukken zij geholpen zouden worden en op welke manier dat dan zou gebeuren? Dat wist hij nog niet. Daarom heeft hij voor de naam Zeeuws Bureau voor Toegepaste Psychologie gekozen. Met de term ‘toegepast’ werd benadrukt dat wetenschappelijke inzichten zouden worden ingezet bij de advisering van echte mensen over hun dagelijkse besognes. Vandaar het TP- deel in onze bedrijfsnaam. De vestigingsplek zou Middelburg worden, maar Rein dacht groot, dus koos hij voor Zeeuws Bureau voor Toegepaste Psychologie. En zo heten we nog altijd. Als het om ons vak gaat zijn we vernieuwend, maar in geografisch opzicht doen we niet zo wild. Het zbtp is in veertig jaar twee keer verhuisd: eerst één deur verderop van Houtkaai 5A naar Houtkaai 7. En daarna -inmiddels meer dan twintig jaar geleden- zijn we uitgevlogen en maar liefst 100 meter verder neergestreken. U vindt ons aan de Londensekaai 13-15.